Stiltewandelingen

Even stil worden. Even niets moeten. Even gewoon zijn.

Stiltewandelingen zijn een prachtig antigif tegen de vervreemding van onszelf in een wereld die steeds sneller, materialistischer en virtueler wordt. Ze zijn een pad naar rust in jezelf.

Het wordt steeds moeilijker om ons te onttrekken aan de prikkels van elke dag en de stilte op te zoeken. Toch is het opzoeken van  stilte belangrijk om je batterijen opnieuw te kunnen opladen.  Daarom wandelen we in een rustige omgeving en de natuur. We bewegen in stilte en vertraagd met als enige doel even de drukte van elke dag achter ons laten en op ontdekkingstocht gaan met de onbevangenheid van een kind.   

 

Tijdens het wandelen doen we ook aan Bosbaden, de kunst van verbinden met de natuur via de zintuigen. We leggen de focus op kleine dingen in de natuur die we door de dagelijkse stress gewoon voorbij lopen en daardoor niet horen, ruiken of zien. Het is genieten maar soms ook confronterend. Door het te doen, weet je wat het inhoudt en hoe je het zelf kan toepassen.  De natuur wijst de weg, is jouw spiegel, partner, therapeut, of hoe je het ook wilt noemen. Ik, als gids, help om de vertragings- en verstillingsmodus te vinden en deze vast te houden. Ik zorg voor een veilige omgeving waarbinnen elk zijn eigen pad en tempo kan vinden. 

Een stiltewandeling duurt ongeveer 2 uur en is tussen de 3 km en 4 km.

De prijs bedraagt 15 euro; vooraf te betalen per overschrijving.

Hou de agenda in het oog.

 

Stiltewandelingen kunnen ook op vraag georganiseerd worden voor groepen van 6 tot max 20 personen.

 

Inschrijven kan via email: info@viva-alcona.be of per telefoon 0474724693.

 

De bedoeling van een stiltewandeling is dat je tijd neemt voor jezelf. Honden kunnen je uit je focus halen en om die reden niet toegelaten tijdens de wandeling.