Alpaca’s toveren altijd wel een glimlach op iemands gezicht.

Qualitytime met de Alpaca’s

Qualitytime met de Alpaca’s is een ideale activiteit om deze lieve dieren beter te leren kennen en te ontdekken hoe bijzonder ze zijn. 

 

We komen samen op de weide waar je een korte uitleg krijgt over het leven van de dieren, over wat ze leuk vinden en wat niet. Alpaca’s, of berglama’s, zijn lieve zachte dieren en met hun grote donkere kijkers stelen ze onmiddellijk je hart. Hun vacht is uitzonderlijk zacht waardoor ze een groot knuffelgehalte hebben. 

 

Een alpaca is heel nieuwsgierig en komt spontaan naar je toe. Maar opgelet want wanneer je te enthousiast reageert springen ze weer weg. Iedereen kan de Alpaca’s even knuffelen en hooi, worteltjes of brokjes uit de hand voeren. Vanaf 6 jaar mag je ook samen met een Alpaca een rondje stappen op de weide. 

 

Qualitytime met onze lieve Alpaca’s is ook een ideale formule voor een fotoshoot (fotograaf zelf te regelen). De gids blijft er gedurende het half uur bij om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt met de Alpaca’s.

Alpacawandeling

Gezellig samen met de alpaca’s gaan wandelen in de mooie omgeving van Oppuurs is zeker en vast een unieke ervaring!

 

Alpaca’s zijn hoog gevoelig en in eerste instantie wat teruggetrokken. Eens ze gewend zijn aan nieuwe mensen zoeken ze meer contact. Een Alpaca wandelt in een rustig tempo en laat zich door niets of niemand opjagen. 

 

Wandelen met Alpaca’s geeft je plezier maar ook een pak zelfvertrouwen. Je gaat altijd met een blij gevoel naar huis.

 

We komen samen op de weide waar we eerst wat Qualitytime hebben met de dieren. Om ze te leren kennen mag je ze eerst een beetje voederen. Eens de dieren je vertrouwen kan je er onder begeleiding mee wandelen. Je krijgt een korte uitleg over de afkomst en het gedrag van de dieren en de do’s-en-don’ts wanneer je op stap gaat met hen. 

 

Vervolgens gaan we de dieren een halstertje aandoen en na even oefenen op de weide vertrekken we voor een wandeling van ongeveer 45’ minuten. Omdat Alpaca’s kuddedieren zijn en ze graag samen blijven gaan we steeds op stap met de 3 dieren.

 

Kinderen onder de 12 mogen alleen met een Alpaca wandelen wanneer ze begeleid worden door een volwassene. Gezien we ook door de velden wandelen, kunnen er enkel stevige kinderwagens mee. 

 

Alpaca’s zijn helemaal geen snelwandelaars dus onderweg is er zeker voldoende tijd voor het maken van leuke foto’s.

Alpaca Feestje

Voor een verjaardagsfeestje voorzien wij de formule van de Junior Alpacaboer.

 

We starten met uitleg over de Alpaca; waar komt hij vandaan, wat eet hij, wat doet hij graag, wat heeft hij minder graag enz… Daarna mogen de kinderen meehelpen met de verzorging van de alpaca’s. We gaan mest scheppen, de stal opstrooien, brokjes en hooi voeren en de waterbak vullen. We zullen ook de dieren in de kraal zetten, een halster aandoen en een rondje wandelen op de weide. Werken tussen en met de dieren staat centraal , maar niets moet. De kinderen bepalen een beetje zelf het programma.

 

Op het einde van deze activiteit zijn de kinderen échte alpacaboeren en ontvangen ze allemaal een leuk diploma. De jarige krijgt een Alpacacadeautje.

 

Per 5 kinderen is een begeleidende volwassene gewenst. De mogelijkheid om op de weide ook een versnapering (zelf mee te brengen) te verbruiken kan bij de reservering besproken worden. 

Alpaca Kinderworkshop tijdens de schoolvakanties

Een dagje genieten samen met de alpaca’s en in de natuur staat natuurlijk op de bucket list van ieder kind.

We brengen zoveel mogelijk tijd buiten door waarvan minstens één dagdeel samen met de alpaca’s. We gaan op avonturentocht, vertellen verhalen, doen creatieve dingen met materiaal uit de natuur en Alpacawol, zoeken de stilte op enz…,

Omdat Alpaca’s niet van grote drukte houden, werken we in kleine groepjes van max 6 kinderen. Ook kinderen met speciale ondersteuningsnoden zijn welkom. De kinderen brengen een picknick mee en dragen stevige schoenen (geen sandalen).

Tarieven

Qualitytime met de Alpaca's

Alpacawandeling

Alpaca feestje

Alpaca Kinderworkshop

Alpacakampjes op 1,4,12,14 en 27 juli
en 3,10,17 en 24 augustus
telkens van 10:00h tot 16:00h
Wees er snel bij, de plaatsjes zijn beperkt

Vraag hier je workshop aan!

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op met een passend voorstel.