Alpaca’s toveren altijd  een glimlach op je gezicht.

Meerdaags Groeikamp
met de Alpaca’s

Tijdens een groeikamp werken we steeds in kleine veilige groepjes van max. 5 kinderen. Hierdoor kan en mag elk kind zichzelf zijn. Door de kleinschaligheid is er aandacht de eigenheid en het tempo van elk kind. Ook kinderen met een bijzondere ondersteuningsnood zijn welkom.

Tijdens een groeikamp zijn er weinig ‘moetjes’ en veel ‘magjes’. We spelen en ravotten in de natuur maar doen ook creatieve activiteiten en miniworkshops. Alpaca’s Bob, Rufus en Gella; Billie het schaap en Zipper de hond zijn steeds dichtbij of net iets verder weg.

We werken aan de persoonlijke groei en bloei van elk kind. We verleggen grenzen, leren samen werken, ontdekken onze unieke talenten. We ontspannen en werken aan onze mindset.

Tijdens een groeikamp vergroten we, onze veerkracht, ons zelfvertrouwen en ons plezier in het leven.

Kinderen dragen kledij die tegen een stootje kan en stevige schoenen (geen sandalen). Ze brengen ook een picknick mee. Drankjes en een tussendoortje zijn aanwezig.


Bekijk tarieven


Qualitytime met Alpaca’s + wandeling

Gezellig samen met de alpaca’s gaan wandelen in de mooie omgeving van Oppuurs is zeker en vast een unieke ervaring! Een Alpaca wandelt in een rustig tempo en laat zich door niets of niemand opjagen. Wandelen met Alpaca’s geeft je plezier maar ook een pak zelfvertrouwen. Je gaat altijd met een blij gevoel naar huis.

Alpaca’s zien er fluffy uit en hebben daardoor zeer hoog knuffelgehalte. Ze zijn echter hoog gevoelig en in eerste instantie wat teruggetrokken. Eens ze gewend zijn aan nieuwe mensen zoeken ze meer contact.

We komen samen op de weide waar we eerst wat Qualitytime hebben met de dieren.  Je krijgt een korte uitleg over de afkomst en het gedrag van de dieren en de do’s-en-don’ts wanneer je op stap gaat met hen.

Om ze te leren kennen mag je ze eerst een beetje voederen. Eens de dieren je vertrouwen kan je er onder begeleiding mee wandelen.

Vervolgens gaan we de dieren een halstertje aandoen en na even oefenen op de weide vertrekken we voor een wandeling van ongeveer 45’ minuten. Omdat Alpaca’s kuddedieren zijn en ze graag samen blijven gaan we steeds op stap met de 3 dieren.

Er is ook Billie het schaap. Hij is zeer aanhankelijk en wandelt heel erg graag mee.

Kinderen onder de 12 mogen enkel met een Alpaca wandelen wanneer ze begeleid worden door een volwassene. Gezien we ook door de velden wandelen, kunnen er enkel stevige kinderwagens mee.

Alpaca’s zijn helemaal geen snelwandelaars dus onderweg is er zeker voldoende tijd voor het maken van leuke foto’s.


Bekijk tarieven

NIEUW ZOMER 2023 Verbindingsdagen      Ouder(s) – Kind(eren)

Tijdens deze dagen ligt de focus op verbinding tussen ouder en kind, maar dit kan ook perfect tussen grootouder en kind zijn, of meter/peter en kind. De combinatie volwassene en kind is dus vrij in te vullen.

Alle kindjes vanaf 5 jaar zijn welkom. Een bovengrens in leeftijd is er niet. Ook een tiener, twintiger, dertiger, is meer dan welkom om samen met zijn liefste volwassenen te verbinden. Iedereen kent dus wel iemand die hij kan uitnodigen voor deze activiteit.

Gedurende deze verbindingsdagen ligt het accent op vertragen en verbinden. Verbinding met elkaar en in de natuur is de rode draad. Hierbij zijn de Alpaca’s altijd heel dicht bij of net iets verder weg.

Het activiteitenaanbod is een mix van ontspanning, ontladen, experimenteren, creëren, massage, mindfulness en verbindende gesprekjes. Genieten van het proces is belangrijker dan het eindproduct.

Wij werken op maat en hanteren dus geen strakke dagindeling. Het programma staat in teken van de wensen en noden van de groep, het welzijn van de dieren en is sterk afhankelijk van het weer.

Er zijn momenten van samen doen en momenten van elk zijn eigen weg gaan om daarna ervaringen te delen. Op deze dagen zijn er weinig moetjes en veel magjes en verbinden we alles met genietjes.

Wij willen graag aandacht geven aan elk individu en verbinden met elke persoon. Daarom kiezen we voor kleinschaligheid en een maximum van 10 deelnemers.


Bekijk tarieven


Alpaca Kinderworkshop

Een dagje genieten samen met de alpaca’s en in de natuur staat natuurlijk op de bucket list van ieder kind.

We brengen zoveel mogelijk tijd buiten door waarvan minstens één dagdeel samen met de alpaca’s. We gaan op avonturentocht, vertellen verhalen, doen creatieve dingen met materiaal uit de natuur en Alpacawol, zoeken de stilte op enz…,

Omdat Alpaca’s niet van grote drukte houden, werken we in kleine groepjes van max 5 kinderen. Ook kinderen met speciale ondersteuningsnoden zijn welkom. De kinderen brengen een picknick mee en dragen stevige schoenen (geen sandalen).


Bekijk tarieven

Tarieven

Meerdaags Groeikamp met de Alpaca’s

Qualitytime met de Alpaca’s + Wandeling

Verbindingsdagen    (groot)ouder(s) & kind(eren)

Alpaca Kinderworkshop


BOEK HIER JE WORKSHOP

De allerlaatste kinderworkshops op 19 mei, 2 november en 28 december
telkens van 10:00h tot 16:00h
Wees er snel bij, de plaatsjes zijn beperkt